Höstlovet bara springer förbi...

Som sagt jag har ju höstlov och när jag är ledig så planerar jag in en massa saker. I måndags blev det en liten tripp till skolan för att hämta tentan, och gissa??? Jag klarade den, wihoo! Sen tog jag cykeln i regnet, fullt munderad med stövlar och regnkläder, amn vill ju ej bli blöt=) Vid halv sex befann jag mig i Osbyholm, mina systrar kom och hämta mig. Vi åkte till Kvantum och handla, gissa om de skämdes över hur jag var klädd, värsta förskoleläraren i alla mina regnkläder och stövlar;)
Sen belv det god mat, bra film och trevligt sällskap.

PÅ tisdagen så  åkte jag och min lillebror till Malmö, gick på lekplats, hem och åt, tittade på nicke nyfiken på bio, andys lekland (tre timmar!) och sen stupa vi i säng vid 20.00 efter vi ätit mat från burger king. Emil ville först ha lasange, men det kände inte riktigt storasysyetr för att laga, undra varför?!
Vid sju var den lille rackraren vaken så jag satte på en film och halvsov till den. Sen tog vi bussen mot bunkeflo och Afrikaparken. En väldigt STOR och fin lekplats. Med djur i naturlig storlek, från Afrika. Krokodiler, giraffer och elefanter. Vi var där med vår moster och kusiner. Och barnen trivdes som fisken i vattnet medans jag och Terece (moster) hade fel skor och trillade och höll på att trilla flera gånger=)=)=)

Vid tolv kom Mamma och Mysan till Terece och vi alla åt lunch tillsammans.

Sen vankades det shoppinf för hela slanten vilket lillebror inte var så road av. Köpte en tröja från gina.

Efter det blev jag körd till Lunds central för att ta tåget till Eslöv. Som vanligt väldigt föresenat. Skulle varit i Eslöv 18.50 men kom dit 19.15?!

Väl där så skulle jag och Elon överraska Kim där hon jobbar genom att äta middag där. Hon blev överraskad och vi blev mätta;)

Så idag blir det bara att ta det lugnt. Jag behöver det efter denna veckan, full av aktiviteter.

Och i morgon bär det av mot Sara och Växjö och ännu fler aktiviteter och roligheter...

Ha en fortsatt bra vecka!

Puss

Ojsan...

har helt glömt bort bloggen de senaste dagarna.

Veckan som gått har inneburit

Barnpassning i torsdags för mina två små söta kusiner, de är så goa och härliga.

Jobb fredag, lördag och söndag

Mys med Anna i fredags, shopping, idol med anna, Linnea och Joanna, sen sovit hos Anna.

Till Isak efter jobbet i lördags och bara tagit det lugnt

och till Isak efter jobbet igår.

Kort uppdatering=)

Nu börjar ju Höstlovet för alla barn men även för vissa studenter som JAG! Yes jag har höstlov jag med, så härligt. Känner mig som ett barn igen. Bara hoppas jag klarar den sista uppiften så jag slipper komplettera den.
Annars blir det idag, till hörby och middag hos pappa med mina systrar. Sen film, den nya wallander-prästen, wihoo.

I morgon kommer min lillebror in till mig och då blir det Andys lekland, bio och lekplatser. Fullt ös när han är här samt att Emil bestämmer det mesta=)

Ha ett skönt höstlov(!)

MP

en tanke...

vill skänka en av mina bästa vänner en tanke i tuffa tider. Det mesta går emot henne nu. Tänker på dig Elin<3

Hanna, jag och Elin på askerödsfesten

<3


Josse, Elin och jag på Elins 20 årsfest

Jag och Elin

Elin och jag på förfest innan Ladan


Juldagen med tjejmys hemma hos Elin

Kristianstaddagarna i somras

Oj vilken gammal bild, lussevakan 06

detta får avsluta denna lilla bildserie

/Mpalm


Början på veckan

I måndags så var jag först i skolan. Sen träffa jag Sara och Gabriel. Trevligt att träffa Sara, och mysa lite Gabriel. Sen bar det av med bussen hem, äta lite snabbt och sen ta cykeln till Isak. han hade en del att göra så jag satt mest och titta på tv.
Idag har det varit skola igen. Hem och äta lite och tittat på ensam mamma söker på nätet, missa ju det i söndags. Skrivit lite på mitt arbete, tittat på andra avenyn på nätet och sen surfat runt lite på bloggar.

Nu blir det snart hem till isak igen!

/MPalm


Ovanlig helg

Hlgen har varit ovanlig för jag varit i Malmö hela helgen, har nog aldrig hänt förr. Ovanlig för jag varit på teater=) och ovanlig för jag tagit bilder sen helgen som jag ska lägga ut.
Fredagen kom Sandra och Jossan hit, åt middag (Vitlöksfylld kyklingfilé med bacon runt och råstekta potatis till det, sallas och två såser), blev lite drickande, snackande och spelande. Vid 01.30 gick vi ner för att ta bussen mot Gustav och Breeze. Där var helt okej, men fick jätteont i mina fötter så jag satte mig lite då och då för att vila. Mycket trevligt att träffa dessa tjejer, händer ju inte så ofta=(

Jossan i full gång=)

Jossan och Sandra

En Linneabild=) (hellonea.blogspot.com)

Blir lite så här när alla ska vara med på bild=)

Min klädsel för kvällen som jag gillar väldigt mycket. Tjejerna blev inte av med i första taget

Vakande vid 13:00 i lördags (gick och lade mig 6,30) lagom bakis och trött. Men det var bara att sätta igång med nästa middag. Denna kväll skulle pappa, marina och My komma till mig. Kvällens meny bestod av ytterfilé i ugnen toppad med fetaost, med sås bestående av creme fraiche, färsk chili, persilja, vitlök och salt och peppar. Till det hemmagjorda klyftpotatis och sallad. Tycker jag har varit duktig på att laga mat denna helgen:)

På schemat sen stod det helgens höjdpunkt. Se Svenssonn Svensson på Nöjesteatern i Malmö. Och den var super bra och vi skrattade hela tiden. KJag kan verkligen rekomendera att se den.

Idag blir det hem till Isak och ta det lugnt bara och sen hem till hans föräldrar och äta middag, mysigt.

/malin

Morgonpromenad i regnet

Gick upp vid nio, plockade lite här hemma, tog ner mina vintergummustövlar från tretorn, trendiga och söta och sen begav jag mig ut i regnet för att lämna böcker på bibblan och handla. Skulle dock tagit på mig regnbyxor oxå, men det missade jag.

så här söta och fina är mina stövlar!

Idag blir det utgång med Sandra och Jossan (kanske Jenny oxå, hoppas på det) Träffas inte så ofta längre så det ska bli kul. Brukar alltid bli ett j#vla drag och en massa snack=)

Jenny, jag och Jossan på vår 20 årsfest!

Söta Sandra och Jag!


Som sagt det brukar gå vilt till när vi festar tsm (Gammal bild sen 2006)


Brukar bli kareoke när vi träffas=) blir tyvärr inte det idag...

Måste ju titta på idol kväll!

ha en bra fredag!

Mpalm


Längtar


Längtar efter min söta lillebror, längtar tills han ska komma och hälsa på mig på höstlovet, då ska vi ha kul.
Bilden är tagen från min 20 årsdag!

Leggins

Glömde ju skriva igår att ett par leggins från MONKI (min favortaffär) fick följa med hem efter min tur i stan. Dock helt svarta, men ändå. Enligt mig så är leggins det skönaste man kan gå i, lika skönt som mjukisbyxor. samtidigt är det snygggt med leggins, vilken härlig kombination. Skönt och snyggt på samma gång oxå kan man ha snygga tunikor till som oxå är sköna. Inget som sitter åt, perfekt.
Gå gärna in och titta på monkis hemsida monkigirl.se

ha det bra!

Kallt

Det är precis vad som beskriver dagen... Usch vad jag frusit.
Vad har hänt idag då? Jo varit i skolan och lämnat in en examinationsuppgift och haft lektion. Sen en runda i stan, och sen en promenad till Fridhems cykelaffär. Lämnade in min cykel där igår och idag var den fixad. Så nu kan jag cykla igen, skönt. Vart jag än ska (nästan) så cyklar jag.
Annars n så sitter jag hemma hos Isak, han är iväg och handlar telefon och jag ville inte följa med.

/Mpalm

Underbara tisdag...eller inte

Nej min dag är inte den bästa. Måste göra skolarbetet och läsa, läsa och läsa. Har tre böcker att läsa tills fredag... usch usch. Arbetet är nästan klart så det är ju skönt, känns faktiskt helr okej oxå. Nej nu får jag ta mig ut så jag får lite ny energi till att läsa sen. Antagligen kommer jag att somna...

/TRÖTTmalin

Favoritprogram på samma dag,,,nästan

Nästan alla mina favvoprogram på tv går på samma dag. igår var det extra lyxigt. Först var det



Top Model
Sen

och till sist


Inte illa med så många bra program/filmer på en kväll. Sen är ju andra avenyn oxå en favorit!

/Malin

Ingen plats...

Enligt Anna Anka så bor jag i en stad som inte är bra...Bara en liten parentes i det hela. Tänkte nämligen kolla på Svenska Hollywoodfruar idag därför kom jag och tänka på det. Tror hon nämde Malmö som en skitstad om jag inte minns fel.

Sen till en tråkig sak....Jag har fått fortkörningsböter för första gången i mitt liv. Skitsura pengar. Körde til jobbet för en gångs skull och när jag skulle lämna tillbaka bilen till mamma så blev jag stoppad. Pnegarna som jag tjäna i helgen får gå till att betala det nu, så kunde skippat att jobba istället=(

/MPalm

Partikelverb, nominalfraser och kongurensböjningar

DET ÄR MIN VARDAG JUST NU. Jobbigt och svårt är det och man blir helt trött i huvudet. Läser svenska som sidoämne och det handlar om barns tidiga läsning och skrivning. Intressant men svårt.
Så det är vad som snurrat i mitt huvud de senaste dagarna och det lär göra det några dagar till.


/MALIN

Flickan som lekte med elden

Var jag och Anna och såg igår kväll. Den vra bra men hemsk. Har pratat med olika som sett den och det har varit delade meningar om den. Men jag tyckte den var spännande och den är värd att se. Hoppade till ett antal gånger.
Sen gick Anna och jag hem och tittade på Svenska Hollywood fruar. Lite patetiska men jag tittar ändå på dem, kan inte slita mig. Innan på dagen så åt vi tacos, gottigottgott.
Sen låg vi och sncka innan vi sa godnatt och somnade.


Flickan som lekte med elden


En gammal söt bild på mig och Anna=)
Tack föe en mysig dag med dig igår, jag finns här för dig vännen!

Puss

(Slappe)Söndag

Vakna vid tio och hade inte helkoll på gårdagen, men efter lite prat med Isak så hade jag koll igen=)
Sen blev det frukost och slapp.
Vid halv två kom pappa och Mima och hämtade oss. Vi skulle bege oss till metropolen Sjöbo och se The Poodles.

De var skitbra. Sångaren kommer från Sjöbo så det var extra nostalgiskt för honom. Var dock lite regn men det gjorde inte så mycket.

Sen tillbaka till Höör igen och hämta en massa saker som skulle till Malmö. Tog tåget och sen bussen och sen en liten promenad till Isaks lägenhet. Helt utslagna ligger vi på soffan, hade bestämt sen innan att vi skulle beställa pizza.
Vi palla dock inte ta oss ut igen så vi skulle beställa hemkörning. Blev dock att vi beställde via internet (Onlinepizza). Jättesmidigt. Kunde lägga till ingredienser och dra ifrån. Pizzan kom en halvtimme senare.
Sen blev det mys och trött som bara den gick jag sen och la mig i sängen.

/MaLiN


Lördag(MYS)

Lördagen började med lite fix i Isaks lägenhet. Hans föräldrar kom och skulle hjälpa till. Men det var mest Isak och hans pappa som fixade. Jag och hans mamma satt och snacka och tittade på gamla kort som hon hade med sig. Vid halv tolv begav jag mig hemåt i regnet, gåendes. Fixade till mig inför kvällens festligheter. Sen vid två tog jag bussen mot HÖRBY. Gick till mormor och Rudolf i regnet. Men skor läckte så jag var alldeles genomblöt om fötter när jag kom dit så mormor hänge upp skor och strumpbyxor så det fick torka. Vi satt sen och snacka lite och jag åt lite.
Nästa sak på schemat var handboll. Lågans herrar skulle spela. Skånes handbollsförbund hade dubbelbokat domare så matchen blev framflyttad 1,5 timme. Så där satt jag opch gjorde ingenting. Sen när det väl blev match så var killarna inte så taggade och de spela inte så bra, det blev förlust med ca 10 bollar till slut.
Sen hemom mormor och hämta det som torkat, tack mormor, tur jag har dig.

Sen blev det tjejkväll med gamla tjejgänget. Alltid lika trevligt och det känns som vi träffades för en vecka sen fatsän det var ända sen i julas vi träffades allihopa. Men som jag skrev till Josse på MSN precis. Det är sanna vänner när det känns på det viset oberoende på hur ofta man träffas<3 Tack girls för i lördags, Sara, Josse, Elin och Soffipropp=)=)=)
Efter det blev det en snabbvisit till Tosse och Tove, Isaks barndomskompis och hans sambo. Där var det förfest innan jägers. Sen taxi till jägers och allt där till=)
Stanna dock inte så länge, en kombination av full och trörr är inte bra så det blev taxi hem redan vid ett, (sa Isak iallafall).

Gud vilken lördag jag haft, hunnit med mycket och hunnit med att träffa många<3
tack till Rudolf som var min chaufför under kvällen.

/MP

Fredag(LYX)

Sov hos Isak natten från torsdag-fredag. Tycker jag gör det nästan varje natt nu. Cykla hem vid tio, läste lite och plockade i ordning saker. Vid tolv kom mamma och Emil och hämtade upp mig inför dagens nöjen. Först körde vi till Skopunkten på Jägersbo. Jag handlade tre par skor(!). och mamma och emil vars ett par.

Dessa skor inhandlades

Efter det så bar det av till MC Donalds till tonerna av Emil...MC Donalds här kommer vi! (Sötis)
Sen blev det lite shopping inne på Jägersro center. Jag köpte en ny vinterjacka, väldigt behövligt faktiskt, föe en gångs skull!
EVEREST U LNG DOWN JKT F09 BLACK
Min nya jacka!

Sen blev det en tur till Ikea, men där var inte så mycket, det mesta var nerpackat inför flutten till Svågertorp.

Istället så körde vi till Västra hamnen och Isaks lgh. Vi fika lite och lekte sen på lekplatsen, jag, mamma, emil och Isak. Sen när jag och Isak skulle gå in och mamma och Emil köra hem så govetvis så hade vi glömt att ta med nycklar och Martin som isak bor med hade hunnit sticka. Så vi fick tag i han och han så snäll som han är gick av tåget och cyklade tillbaka och låste upp för oss.

Sen satte jag mig i soffan med ett glas rött medans isak gjorde mat (Lyxigt). Sen blev det supergod mat. Råstekt potatis med köttfärsröra och sallad, bor nog en liten kock i honom ändå.
Sen blev det tvn hela kvällen, super mysigt.

/Mpalm

Vinst

Lågans damer vann i tisdags, men det var väldigt spännande i slutet och jag var nervös men det gick vägen till slut. Skrev i Mimmans blogg att de skulle vinna nu och hon skulle göra många mål och det var precis vad hon gjorde. Bra jobbat Mimman och bra att du lyssnar på mig=)
Sov hos pappa sen på kvällen och på förmiddagen tog jag mig in till Malmö igen.
Träffa Isak en stund och sen till Lund för att jobba... Men bara fyra timmar så det var lugnt.
Idag är jag ledig fram till fyra då jag ska jobba igen. orde egentligen läsa en massa men gör allt annat istället. Plockar undan och organiserar på en massa ställen i lägenheten. Tycker jag har ingen motivation att läsa längre...
Nej nu lite mer undanplockning!

Puss

RSS 2.0